کتاب طه
  • توییتر
  • تلگرام
  • اینستاگرام
  • واتساپ

    کتاب «اسلام و نقد سنت وِبِری»، نگاهی انتقادی به برداشت موافقان و مخالفان سنت وِبِری از آیین اسلام دارد. خواننده ضمن آشنایی دقیق با محتوای کتاب «اخلاق پروتستانی و روحیه سرمایه‌داری» تالیف ماکس وبر، و الگوی پیروان سنت وِبِری در مطالعه اسلام، از دیدگاه انتقادی دینداران آگاهی می‌یابد. کتاب «اخلاق پروتستانی» یکی از معتبرترین کتاب‌های کلاسیک جامعه شناسی نوین به‌شمار می‌آید و پاره‌ای از مستشرقان بر مبنای سنت وبری به تحلیل‌های نادرستی از آیین اسلام رسیده‌اند.

    مطالعه نظریه‌ای بدیل درباره سرمایه‌داری، برای حوزویان اهمیت دارد؛ زیرا تحلیل‌های حوزوی از سرمایه‌داری، تقریبا تا پیش از دهه اخیر، بر اساس توصیف‌ها و نقدهای مارکسیستی بوده است. این امر، به طرفداران لیبرالیسم مجال نقد این‌گونه تحلیل‌ها را می‌دهد که شما با عینک مارکسیسم سخن گفته‌اید؛ اما مطالعه جامعه‌شناسی ماکس وبر، چنین بهانه‌ای را رد می‌کند.

    جامعه‌شناسی وبر در قالب‌سازی ذهن متفکران و پژوهشگران، توانایی فوق‌العاده‌ای دارد. در غرب، برخی از نظریه‌پردازان اقتصاد توسعه و اندیشمندان پست مدرن، مبنای کار فکری خود را از سنت جامعه‌شناسی وبر گرفته‌اند. همین نوع تاثیر فرهنگی در کشورهای غیرغربی، برای دانش‌پژوهان دانشگاهی محتمل است. ابعاد این تاثیر، می‌تواند مثبت یا منفی باشد و به تبع آن، آثار عینی متفاوتی در جامعه به‌دنبال دارد. بنابراین معتقدان به فرهنگ ایرانی و اسلامی (اعم از حوزه و دانشگاه) باید تحلیل‌های علمی درستی در برابر برداشت‌های مختلف از سنت وبری ارائه کنند.

    اثر حاضر همچنین برای آن دسته از علاقه‌مندان به مباحث جامعه‌شناسی که فرصت گذراندن برنامه درسی دانشگاهی را ندارند، مفید است.

    کتاب «اسلام و نقد سنت وِبِری» شامل هفت فصل «تمهیدات»، «آموزه تقدیر»، «آموزه افزایش عظمت خدا»، «آموزش شغل دنیوی به مثابه تکلیف»، «اسلام و توسعه اسلامی در تمدن اسلامی»، «اسلام و عقلانیت سرمایه‌داری»، «رابطه نهایی اسلام و عقلانیت ابزاری» است.

    این کتاب، به قلم آقای «داود مهدوی زادگان» تالیف گردیده و چاپ اول آن در سال ۱۳۹۵ توسط انتشارات «کتاب طه» عرضه شده است.

    منبع: پیوند بیرونی

    پاسخ دهید

    pub.ketabtaha.com