کتاب «نیاز به علم مقدس» مجموعهای از مقالات دکتر «سید حسین نصر» است که هر یک با دیگری ارتباط سازمند داشته و دانستن محتوای یکی در فهم بقیه مؤثر است. این کتاب، اولین اثر مولف پیرامون موضوع امر قدسی است.
کوشش نویسنده در این کتاب، در جهت ارائه تعریفی از علم مقدس و نشان دادن قدسیت علوم سنتی، بلکه بررسی علوم جدید از دیدگاه امر قدسی است. وی معتقد است که میتوان در افق فکری جهان معاصر در غرب، برای اولین بار بعد از پنج قرن، مأوایی برای علوم مقدس یافت. او تلاش میکند دانشها را با عالم معنا و حقیقت قدسی پیوند داده و نهتنها علوم سنتی، بلکه علم به صورت امروزی آن را از دیدگاه امر قدسی زنده کند.
او بر این باور است که در دنیای فعلی، امکان جایگزین کردن کامل علوم منقطع از امر قدسی، چنانکه فعلا متداول است، با علوم مقدس وجود ندارد ولی آنچه کاملا امکانپذیر است، شکستن انحصاری است که علوم جدید با دیدگاه غیرسنتی و جدا شده از عالم قدسی برای خود قائل است.
کتاب «نیاز به علم مقدس» شامل چهار بخش «عالم معنا، بستری مابعدالطبیعی برای پرورش علم مقدس»، «وحدت لامکان الهی، کثرت مکان انسانی»، «علم سنتی و علم جدید» و «سنت، علم مقدس گرفتاریهای جدید» است که در خلال آنها به موضوعاتی از قبیل «خودآگاهی و هویت مطلقه؛ نقش معرفهٔ النفس مقدس»، «وحدت روح الهی و بازتابهای انسانی چندگانه آن»، «حکمت جاوید و دینپژوهی»، «علم غربی و فرهنگهای آسیایی»، «تأملاتی در تجددگرایی کلامی هانس کونگ» و… پرداخته شده است.
این کتاب توسط «حسن میانداری» ترجمه شده و چاپ سوم آن در سال ۱۳۹۳ توسط انتشارات «کتاب طه» عرضه گردیده است.