دیانت به قدمت بشریت است و در این میان دیانتهای عتیق و جدید جای مطالعه و بررسی دارند، تا نیک بنگریم و سرنوشت بشر را در بستر دین مطالعه نماییم. کهنترین منابع تاریخ بشر، منابعی هستند که از طریق ادیان به ما رسیدهاند. مطالعه این منابع، ما را با نگرش آدمیان اعصار و قرون گذشته آشنا میکند.
کتاب «درسنامه ادیان ابراهیمی» به منظور معرفی دو دین یهودیت و مسیحیت برای دانشجویان رشتههای تاریخ و الاهیات و همچنین جهت استفاده طلاب علوم دینی، تدوین یافته است. نویسنده تلاش میکند با مطالعه ادیان و تاریخ آنها، نگرشی وسیعتر و نگاهی گستردهتر به انسان ارائه کرده تا امکان مقایسه میان آیین خود و دیگر ادیان، فراهم آمده و درک بهتری از دین خود ارائه نماید.
کتاب حاضر که در دو بخش «یهودیت» و «مسیحیت» تنظیم شده، در هر قسمت تاریخچه، اعمال و اعتقادات پیروان این ادیان را بیان مینماید. در بخش اول این کتاب، به مباحثی همچون «زمینههای پیدایش یهودیت»، «ظهور موسی و خروج از مصر»، «دورههای داوران و پادشاهان»، «دوره معبد دوم»، «پراکندگی بزرگ»، «خداشناسی یهود»، «وحی و نبوت»، «انسان و نجات»، «آخرت شناسی»، «ابعاد عملی یهودیت» پرداخته شده و در بخش دوم، به موضوعات «ظهور مسیحیت»، «عصر حواریون»، «عصر مناقشات و نزاعهای فرقهای»، «مسیحیت رسمی و شکل نهایی نظام الهیات»، «مسیحیت در قرون وسطا»، «مسیحیت پس از قرون وسطا»، «عهد جدید و دو نظام الهیاتی»، «خداشناسی مسیحی»، «توحید و تثلیث»، «وحی، نبوت، مسیحشناسی»، «انسان و سرانجام او»، «اخلاق، شریعت و شعایر» اشاره شده است.
کتاب «درسنامه ادیان ابراهیمی»، به قلم آقای «عبدالرحیم سلیمانی اردستانی» تالیف گردیده و چاپ سوم آن در سال ۱۳۹۵ با همکاری «انجمن علمی ادیان و مذاهب» و انتشارات «کتاب طه» عرضه شده است.